mjukyoga

 


mjukyoga har sin grund i den klassiska yogan enligt Satyananda Yoga-traditionen. 

Lektionerna i mjukyoga är anpassade för att passa personer som har begränsningar av olika slag. 

De mer ansträngande delarna av den klassiska yogan är inte med, och mer tid av lektionen ägnas istället åt avslappning och andning.Du är varmt välkommen att höra av Dig vid frågor 

om mjukyoga eller annat:  

ring, maila eller använd kontaktformuläret.
läs mer om mjukyoga:


Mjukyoga är anpassad för dig som vill och behöver ta det lite lugnare av olika anledningar. Exempelvis på grund av smärta, stress eller olika sjukdomstillstånd såsom ME, post-covid, fibromyalgi och utmattning. Passar både för nybörjare och mer erfarna utövare som önskar yoga i ett lugnt tempo och en kravlös atmosfär.

Stort fokus läggs vid medveten närvaro (mindfulness) för ökad kropps- & självkännedom, där du får möjlighet att utforska dig själv och lyssna till kroppens begränsningar med en attityd av acceptans och självmedkänsla.

Du får yoga helt efter dina egna förutsättningar, och öva förmågan att komma ner i varv och vara mer i nuet, för att minska på stress och spänningar och öka avslappningen i såväl kropp som sinne.  

Under en lektion i mjukyoga utför vi mjuka rörelser och enkla positioner, ff a liggande och sittande asana (kroppsövningar), där stor valfrihet ges till antalet repetitioner och vilken position som föredras. En större del av lektionen ägnas åt pranayama (andningsövningar), yoga nidra (djupavslappning) och meditation.

Vi utövar exempelvis asanas ur serien Pawanmuktasana som kan översättas till “rörelser som frigör energiblockeringar i kroppen”. Bland annat övningar ur serie I: den anti-reumatiska serien, som syftar till att stärka och smidiggöra kroppens leder, och till att sätta igång rörelsen av prana (energi) i kroppen. I Satyananda-traditionen rekommenderas dessa övningar bland annat för personer med hälsoproblem som har svårt att göra mer ansträngande rörelser, samt för att reducera stress.


OM YOGA

Ordet yoga är sanskrit och betyder förening, helhet, harmoni - att utveckla ett harmoniskt samspel mellan kroppen, sinnet och själen.

MIN YOGATRADITION

Hela Din Hälsa lär ut klassisk, holistisk yoga enligt den indiska traditionen Satyananda Yoga, även kallad Bihar School of Yoga.