om mig


Hej!


Jag som driver Hela Din Hälsa heter Cecilia Gustafsson. 

Jag är utbildad yogalärare enligt Satyananda Yoga-traditionen med speciellt intresse för anpassad yoga (Mjukyoga) för personer med bland annat sjukdom och smärta, yoga för gravida, samt yoga för barn med särskilda behov. 

Jag håller för närvarande också på att utbilda mig till kraniosakral terapeut. Mitt mål är jag i framtiden kan erbjuda fler hälsoterapier vid sidan av yogan och kraniosakral terapin. 
läs mer om mig och min väg till hela din hälsa:


Jag är född och uppvuxen i Stockholm, men bor i Umeå sedan ungefär 20 år. Under den tiden har jag studerat och arbetat med kulturgeografisk forskning och undervisning på Umeå Universitet. Ungefär lika länge har jag praktiserat yoga, närmare bestämt Satyananda Yoga, som jag blev fast vid på en gång tack vare dess holistiska upplägg, som innefattar yoga för såväl kropp, sinne och själ.

På grund av långvarig sjukdom och smärta har mitt intresse för hälsa vuxit med åren. Jag har fått stor hjälp av bland annat yogan för att må bättre, och mycket tack vare det påbörjade jag lärarutbildningen i Satyananda Yoga år 2016 och fyra år senare var jag färdigexaminerad yogalärare. Efter att min anställning vid universitetet avslutades vid årskiftet 21/22 kunde jag börja ägna mer tid åt yogan, och jag är från och med hösten 2022 med och driver verksamheten vid Umeå Yogaskola. Du kan läsa mer om yogan jag undervisar i på Umeå Yogaskola här.

Mina erfarenheter som mamma till en pojke med fysisk och intellektuell funktionsnedsättning gjorde att jag år 2017 gick en fördjupningskurs i yoga för barn med särskilda behov för Sonia Sumar. Jag har också fördjupat mig i yoga för personer med ME/CFS, utmattning och postcovid, genom en kurs ledd av Fiona Agombar. eftersom jag själv har tidigare erfarenhet av utmattningssyndrom och diagnosticerades med ME år 2018. Dessa erfarenheter ligger till grund för hur jag utformar mina lektioner i Mjukyoga. Under våren 2022 fortbildade jag mig även i gravidyoga hos Susanne Edenor som hållit i gravidyoga på Umeå Yogaskola sedan 2001.

Utöver yogan har jag fått stor hjälp av behandlingar i kraniosakral terapi (KS) för att må bättre. För att även kunna hjälpa andra att komma till ett bättre mående påbörjade jag därför en utbildning i KS under våren. Framöver kommer jag vid sidan av yogan erbjuda elevbehandlingar i KS - håll utkik här på hemsidan eller prenumerera på nyhetsbrevet för att få aktuell information.

Min ambition är att med åren gå fler utbildningar och kunna erbjuda fler hälsoterapier vid sidan av yogan. Likt både yogan och kraniosakral terapi ser jag kropp, sinne och själ som en helhet; det är utifrån det som jag kallat mitt företag för Hela Din Hälsa. Min förhoppning är således att jag genom mitt företag kan hjälpa hela dig till en god hälsa på alla plan - kropp, sinne och själ.

varmt välkommen till hela din hälsa!


Jag ser fram emot att ses i något sammanhang.

Med värme 
Cecilia